- Behandelingen

Paraffine pakking

Een paraffinepakking is een verzorgende en verzachtende behandeling. Om de warmte vast te houden worden de voeten ingepakt met folie en een badstof sok. Na een korte inwerktijd van ongeveer 10 minuten wordt de paraffine van de voeten afgerold. De voeten voelen zachter aan dan ooit. Daarna worden je voeten heerlijk gemasseerd met een zachte crème.

Een paraffine pakking stimuleert de doorbloeding, versterkt en verbetert het onderhuids weefsel, verzacht de nagelriemen en hydrateert droge en beschadigde voeten (kloven). De warme paraffine werkt diep in de huid voor een verzorgende werking. Een warme paraffine pakking geeft een voelbare ontspanning en uitgerust gevoel aan de voeten.

De paraffine pakking kan worden toegepast bij:

 • droge handen, droge voeten en kloven
 • het verlichten van vermoeide spieren en/ of gewrichtsklachten bij reumatische aandoeningen, (klachten verdwijnen niet, maar de warmte-behandeling kan de pijn verlichten), koude voeten, winter- handen en of wintertenen

Medical taping

Bij het medical taping concept worden een of meerdere van een elastische, katoenen tape aangebracht op de huid ter plaatse van de klachten. Een van de belangrijkste effecten hiervan is pijndemping door het verminderen van de interne druk en het verbeteren van de circulatie. Ook de directe spanning op spieren en de beweging van gewrichten kan worden beïnvloed door deze tape op specifieke wijze aan te brengen. 

Wat doet de tape?
De tape is voorzien van een antiallergische lijm laag. De rekbaarheid van de tape is vergelijkbaar met die van de huid, is waterresistent en kan makkelijk 5-6 dagen blijven zitten. Er kan ook gewoon mee gedoucht of gezwommen worden. U merkt vaak niet eens dat het er op zit. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren en beïnvloed de receptoren van de huid. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. De taping stelt het lichaam in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En tijdens het werk of het sporten werkt de tape voortdurend aan het herstel. 

Medical Taping is geschikt voor de behandeling van

 • Mortonse neuralgie
 • Achillespees klachten
 • Hielspoor

Hotstone Massage

Het komt bij mensen die een massage ontvangen voor dat ze zich schuldig voelen voor alle zorg en aandacht die ze krijgen. Alsof ze de massage niet echt verdiend hebben. Spreek met jezelf af, voordat je op de massagetafel gaat liggen, dat je meer dan genoeg redenen hebt om jezelf eens te laten verwennen. Het is ook de gelegenheid om dankbaar te zijn voor de warmte die je op dat moment mag ontvangen. Gun jezelf de massage!


Hotstone massage is een massage met warme stenen. De stenen zijn opgewarmd in een heater. De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en langzame bewegingen wordt er dieper tot het spierweefsel doorgedrongen. Dit maakt de massagebehandeling effectiever. Een hotstone massage draagt bij aan zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren.


De hotstone massage is met name geschikt bij:

 • Stress (niet bij burn out)
 • Spierproblemen
 • Slechte doorbloeding
 • Gewrichtsproblemen zoals reuma (mits niet ontstoken!)
 • In een ontspannen zittende houding worden uw onderbenen en voeten gemasseerd met de speciale Hotstone stenen, in combinatie met massageolie. 

Harsen onderbenen

Wanneer je je benen laat harsen duurt het 4 tot 6 weken voordat de haartjes weer terugkomen. Bijkomend voordeel is dat je dan geen stoppeltjes voelt. Bij het harsen worden de haartjes namelijk geheel verwijderd en niet in het midden afgesneden. Hoewel het harsen op zich geen invloed heeft op de groe van bestaand haar, is het een uit de praktijk bekend verschijnsel dat sommige haren -als ze maar vaak en regelmatig worden uitgetrokken- het toch lijken 'op te geven'. Een voorwaarde is wel dat het ontharen regelmatig -en in ieder geval het hel jaar rond- gebeurt. Let wel: harsen/ontharen zal nooit leiden tot volledig verdwijnen van haargroei. Sommige haren zijn immers net onkruid. Een direct voordeel van harsen is dat de haren terugkomen met een relatief dunne haarpunt. Daardoor lijkt de haargroei ook optimisch minder. 
Laat je niet verleiden om tussentijds je haren te scheren.
Dat verstoort de haargroeicyclus.

 • De ideale haarlengte voor het harsen is 0,5 tot 1 cm.
 • Ga de dag na het harsen niet in de zon met je benen. Ga die dag ook niet onder de zonnebank of naar de sauna.
 • Er mag niet geharst worden bij eczeem of open wonden, bij trombose of bloedverdunners.
 • Bij spataderen of diabetes moet er eerst overlegd worden met de huisarts.